top of page

Contact vooraf

 

Twijfel je over de ligging van jouw zadel? Reageert het paard op het zadel met opzadelen, opstappen of ondervind je problemen tijdens het rijden? Of is het gewoon weer tijd voor de half jaarlijkse/ jaarlijkse zadel controle. Je mag altijd vrijblijvend contact opnemen voor vragen of om even te overleggen.

Het Zadelpasconsult
 

Laten we beginnen!

We maken eerst kennis, ik zal bijvoorbeeld vragen hoe oud het paard is, hoe vaak en hoe intensief jullie rijden en waarom je het zadel wil laten controleren of een nieuw zadel wil laten aanmeten. 

Vervolgens bekijk ik de bouw van het paard en eventuele afwijkingen of bijzonderheden hierin en ik onderzoek de rug van het paard op eventuele pijnlijkheden, beschadigingen, spierspanningen etc. 

Het is erg belangrijk dat het zadel zelf ook in orde is dus als eerst beoordeel ik de boom op diverse punten zoals bijvoorbeeld rechtheid, schade of breuken. Ik controleer de vulling van de kussens en ik voer een veiligheidscheck uit.

 

Daarna is het tijd om de pasvorm van het zadel te controleren op het paard in stilstand. Bij het zadelpassen spelen veel factoren mee, de bouw van het paard (de positie en vorm van het schouderblad, de breedte van de doornuitsteeksels, de ronding van de ribben, de lengte en rechtheid van de rug, opbouw van de spieren etc.) en de specificaties van het zadel (singelstsyeem, vorm en lengte van de kussens, opbouw van de boom en past deze bij het paard etc.)

Als het zadel niet meer goed past kijk ik of ik het kan aanpassen door bijvoorbeeld bijvullen, het aanpassen van de boommaat of het eventueel vervangen van de vulling met 100% schapenwol.

Als laatst is het tijd om de ligging van het zadel in beweging te controleren.

Afspraak maken

Maak een afspraak via ons contactformulier.

bottom of page