Zadelmakerij Rispens

is trotse dealer van:

De zadels van Empire by BB kenmerken zich door de hoge kwaliteit van materialen en het vakmanschap. Enkel het mooiste leer en de beste wol worden gebruikt bij het vervaardigen van deze luxe zadellijn.

Zadelpasservice

Empire by BB levert op maat gemaakte kwaliteitszadels. Om een zo goed mogelijke pasvorm voor ruiter en paard te garanderen, kunnen de zadels alleen besteld worden bij een aantal daarvoor geselecteerde zadelpassers.

 

Onze zadelpassers komen langs voor een consult, waarbij voor jou en je paard een passend zadel gezocht wordt. Het is belangrijk dat je jouw verwachtingen en eisen met hen bespreekt. Zij zullen je paard onderzoeken alvorens over te gaan op het uitproberen van welk zadel dan ook. Testzadels zijn altijd aanwezig, zodat jij en je paard kunnen voelen hoe het is om te rijden in een Empire Saddle. Betrek ook rustig je trainer in dit proces!

Door middel van het test rijden kan de zadelpasser het zadel niet alleen statisch, maar ook in beweging beoordelen. Daarnaast kunnen ze een oordeel vellen en advies geven over mogelijke aanpassingen in het uiteindelijke zadel, zoals positie van de kniewrongen en aangepast kussenontwerp.

 

Nadat de aanpasbare elementen van het zadel uitgekozen zijn, blijft de leuke taak om jouw zadel uniek te maken: leerkeuze, kleur, biezen, etc. Onze zadelpasconsultants helpen je graag bij dit proces!

Alle informatie wordt doorgestuurd naar onze werkplaats in Walsall, Engeland. We verwachten niet van onze klanten dat ze onredelijk lang op hun zadel wachten, dus proberen we om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Zodra het zadel in Nederland is, kan de pasafspraak ingepland worden. Dan zullen de laatste kleine aanpassingen gedaan worden, om ons einddoel te bereiken: het beste uit jou en je paard te halen!

Aanpasbaarheid

Alle zadels van Empire by BB zijn tot een boommaat te verstellen. Dit maakt een Empire by BB zadel goed aanpasbaar en zodoende kan deze bijvoorbeeld meegroeien met je paard. Daarnaast hebben Empire by BB zadels hebben een groot draagvlak, waardoor de druk op de paardenrug tot een minimum beperkt wordt en het paard maximaal kan presteren.

De ruiter wordt in perfecte balans geplaatst, waarbij keuze voor de juiste kniewrongen zorgt voor voldoende steun zonder dwingend te zijn.

Ontwerp je Empire by BB zadel volledig naar eigen smaak. Klassiek, tijdloos of juist modern met een twist, alles is mogelijk.

Garantie

Bij Empire by BB zien we het zadel als de verbinding tussen ruiter en paard. Ieder paard, iedere ruiter en iedere combinatie is verschillend. Daarom zul je bij Empire Saddles geen standaard zadels vinden. We geloven dat het belang van een goed passend zadel voor zowel ruiter als paard, niet vaak genoeg benadrukt kan worden. Pas wanneer jullie beide tevreden en in balans zijn, kun je tijdens het rijden streven naar perfectie in resultaat en harmonie.

Voor de ruiter zit de aanpasbaarheid onder meer in de positie, grootte en vorm van de kniewrongen, vorm, lengte en positie van het zweetblad, vorm van de zit, hoogte en positie van de lepel en zachtheid van de zit.

De pasvorm van het paard begint bij de keuze van de juiste boom. Empire by BB Saddles werkt met diverse bomen, zodat de basis van het zadel de contouren van de paardenrug volgt. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we kleine aanpassingen aan de boom doen, zoals het verlengen van boompunten. Daarna wordt er een keuze gemaakt voor een geschikt kussen. De kussens van de Empire by BB Saddles zijn altijd wolgevuld en beschikken over een groot draagoppervlak. Je zadelpasser zal hierover een advies geven.

Empire by BB wil de beste te zijn. Onze missie is om voor onze klanten en hun paarden een zo perfect mogelijk passend zadel te vinden.  Ons lange termijn succes is afhankelijk van pasvorm, design en innovatie. Empire by BB staat achter haar product en dat komt tot uiting in de garanties, die we jou, als klant, geven.

Alle zadels hebben 10 jaar garantie BS6635, garantie op de boom en 12 maanden garantie op het vakmanschap en garantie op het materiaal (met uitzondering van standaard gebruikerssporen en materiaal waarmee onzorgvuldig omgaan is).

Bij aflevering van het zadel, door een erkende Empire zadelpasser, hanteert Empire by BB een proefperiode van 14 dagen. Tijdens deze periode is het belangrijk dat je minstens 5 keer op het zadel gereden hebt. Ben je niet in de gelegenheid om minstens 5 keer te rijden (door een blessure van paard of ruiter), laat dit dan weten aan je zadelpasser, zodat de proefperiode eventueel verlengd kan worden. Mochten er in de proefperiode nog aanpassingen nodig zijn, dan worden deze door de zadelpasser kosteloos uitgevoerd. Tot 14 dagen na aflevering kun je de koop ontbinden als er problemen zijn met de pasvorm van het zadel voor ruiter en/of paard. Als wij binnen deze proefperiode niks horen, gaan we er vanuit dat het zadel naar wens is en de koop definitief is. Uiteraard kun je ook hierna altijd contact opnemen met je zadelpasser of met Empire als er toch vragen of problemen zijn met je zadel.

Binnen 12 weken dient er een nacontrole uitgevoerd te worden door de zadelpasser. De controle is inbegrepen in de aankoopprijs, ook aanpassingen aan de boom en de wol zijn inbegrepen. De voorrijkosten dienen wel vergoed te worden.

Door de hoge eisen die wij stellen aan de leverancier en door de mogelijkheden die wij de klanten geven om hun zadel naar eigen wens aan te passen kunnen levertijden variëren. Normaal gesproken hanteren wij een levertijd van 8-14 weken. Door regelmatig contact te houden met de leverancier proberen wij deze levertijden te waarborgen, echter zijn wij afhankelijk van diverse factoren in het productieproces, waardoor we geen garanties kunnen geven op de leverdatum. Het is mogelijk om via je zadelpasser een leenzadel te krijgen; dit kan zowel een demozadel van Empire zijn, als een ander merk (mits er voldoende op voorraad ligt). Je zadelpasser zal je hierover adviseren en de tarieven voor leenzadels bespreken.

​© 2018 by Zadelmakerij Rispens