EDIX Tudor soft tree dressage saddle

€1595,-

Een mooi vormgegeven compleet Engels "soft tree" dressuurzadel, gemaakt van zacht en soepel hoogwaardig kalfsleer en zachte lederen panelen gevuld met wol en een breed kussenkanaal voor een vrije beweging van de wervelkolom en een correcte drukverdeling.

De EDIX Tudor wordt een soft-tree zadel genoemd omdat het zadel meer gestructureerd is, in vergelijking met veel andere boomloze zadels, toch is het EDIX Tudor-dressuurzadel technisch gezien nog steeds een volledig boomloos zadel vanwege het ontbreken van een solide boom.

 

De EDIX zadels zijn opgebouwd uit verschillende flexibele zachte schokabsorberende lagen en met wol gevulde panelen, die zich volledig aanpassen aan de anatomie en de houding van het paard. Dankzij deze constructie biedt het EDIX® Tudor dressuurzadel de ruiter een smalle en uitgebalanceerde zit en biedt nog steeds een grote flexibiliteit en ruimte voor de wervelkolom voor bewegingen van het paard.

  • Soft tree zadels gemaakt van flexibele en schokabsorberende lagen voor drukverdeling

  • Gemaakt van hoogwaardig zacht leer

  • Kussens gevuld met wol

  • Monoblad zadel

  • Kniewrongen met klittenband, verschillende uitvoeringen

  • EDIX singelsysteem

  • Complete set verwisselbare voorboogjes

  • Draagvlak, 17” inch-42cm / 17.5”- 44cm / 18”- 46cm

  • Verkrijgbaar in bruin of zwart leer en in de maten 17, 17,5 en 18 inch.

 

EDIX beveelt aan om een ​​boomloos zadel te kopen met een bijpassend zadeldek met inleg. Het compleet kopen van een zadelcombinatie garandeert dat alle componenten met elkaar zijn afgestemd en dat het zadel optimaal is afgestemd voor zowel de ruiter als het paard.

€139,49

De EDIX® universele 8-pocket onderlegger is geschikt voor verschillende merken boom- en boomloze zadels. Vervaardigd van een sterk dubbel gestikte katoenen stepstof aan de bovenzijde en een onderzijde van een Merino® bontvel. 

Verkrijgbaar in een halfpad en in een zadelpad

De pads zijn tevens heel geschikt om tijdelijke aanpassingen aan zowel boom als boomloze zadels te doen wanneer een paard bijvoorbeeld een revalidatie traject in gaat en het zadel aangepast moet worden voor korte duur, of door ziekte/ blessure minder/ anders bespierd is dan gebruikelijk. 

 Verkrijgbaar in vele mode kleurtjes!

€99,95

120362636_3190131951085361_5222065155460

Ook is het mogelijk een Edix zadel zelf samen te stellen, neem gerust contact op!

​© 2018 by Zadelmakerij Rispens